Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Dan Simmons

Olympos (930)

Dan Simmons

Gadegeslagen door hightech Olympische goden wordt de Trojaanse oorlog opnieuw uitgevochten totdat er strijd uitbreekt tussen zowel de goden onderling als tussen 'nieuwe' mensen en de goden. De tussenkomst van observerende ruimtewezens creeert kansen voor een nieuwe maatschappij. Zelfstandig vervolg op 'Ilium' (2005)*. Intrige op vier niveaus, waarbij een consequent volgehouden vermenging van godenwereld, aspecten uit Homerus' Ilias, een laagtechnische idealistische Aarde-maatschappij en ingrijpen van observerende hoogtechnische ruimtewezens de vele bladzijden tellende verhaalontwikkeling vol actie voortstuwt naar een hoopvolle maatschappijontwikkeling. Dit gaat gepaard met veel strijdgewoel. De verteltrant is vrij afstandelijk, behalve in de episodes met echte mensen, waardoor de kleurrijke hoofdpersonen warmbloedig overkomen. Kennis van mythologie, antieke geschiedenis en Shakespeare vergroot bij de lezer de waardering voor en herkenning van geestige en inventieve vondsten in de verwikkelingen. Het taalgebruik is fantasievol en passend bij de verschillende sferen, maar stelt vrij hoge eisen. Smalle bindmarge. De schrijver is een gelauwerd (sf)auteur. Vrij kleine druk.

10.00 €

Olympos (1024)

Dan Simmons

Beneath the gaze of the gods, the mighty armies of Greece and Troy met in fierce and glorious combat, scrupulously following the text set forth in Homer's timeless narrative. But that was before twenty-first-century scholar Thomas Hockenberry stirred the bloody brew, causing an enraged Achilles to join forces with his archenemy Hector and turn his murderous wrath on Zeus and the entire pantheon of divine manipulators; before the swift and terrible mechanical creatures that catered for centuries to the pitiful idle remnants of Earth's human race began massing in the millions, to exterminate rather than serve.And now all bets are off.

8.00 €

aasgieren (795)

Dan Simmons

De kern van het verhaal is een variatie op het oude vampiergegeven. Hier gaat het om 'breinvampiers', wezens die dankzij hun paranormale begaafdheden de mensen kunnen manipuleren en uiteindelijk doden. Een groepje van deze onsterfelijke wezens houdt al vele eeuwen een soort wedstrijd met mensen als slachtoffers, waarvan ze de uitkomsten elk jaar met elkaar vergelijken. Ze worden bestreden door drie mensen: een sheriff, een psychiater die de Duitse kampen heeft overleefd en een jonge vrouw die de moord op haar vader wil wreken. Een belangrijke rol wordt ook gespeeld door de Israëlische geheime dienst en een zwarte jeugdbende uit Philadelphia. Het is een hoogst originele en zeer spannende mengeling van horror, thriller en politieke roma

7.00 €

endymion (525)

Dan Simmons

De 12-jarige Blake en zijn slimme zusje Duck verblijven noodgedwongen in Oxford, waar hun moeder wetenschappelijk onderzoek doet. Ze zijn er eenzaam en vervelen zich. Dan vindt Blake een magisch boek met de naam Endymion Spring op het omslag. Het blijkt de sleutel tot een onuitputtelijke bron van kennis te zijn, waar op geaasd wordt door volwassenen met kwade bedoelingen. De avonturen van Blake worden afgewisseld met de geheimzinnige voorgeschiedenis van het boek, afgedrukt op papier dat een antieke indruk maakt. De auteur combineert een detectiveachtig fantasyverhaal met historische feiten rond de ontdekking van de boekdrukkunst en de Faustlegende. Zijn uitgebreide research blijkt onder andere uit het dankwoord achterin. De spanning wordt opgebouwd door mysterieuze gebeurtenissen en personages. De ontknoping kent traditioneler spanning: een gevecht bovenop een hoog gebouw. De auteur geeft zijn niet opmerkelijke stijl kleur met beschrijvingen van het pitoreske Oxford en, meer en minder geslaagde, beeldspraak

7.00 €

hyperion (133)

Dan Simmons

Op de verre planeet Hyperion, waar de technologische kennis van de achtentwintigste eeuw nauwelijks is doorgedrongen en de wetten van de Hegemonie der Mensheid hun geldingskracht verliezen, loert de Shrike. Door sommigen als een godheid vereerd, door anderen als een monster gevreesd. In het dal van de Tijdtombes, waar geheimzinnige monumenten terug in de tijd reizen met een boodschap uit de toekomst, wacht de Shrike iedereen op. Terwijl het heelal door oorlogen wordt verscheurd en de mensheid door de barbaarse Ousters wordt bedreigd, maken zeven pelgrims hun laatste reis naar de Tijdtombes, op zoek naar antwoorden op de grote levensvragen en het mysterie van de Shrike. Elk van hen heeft zo zijn eigen reden voor deze tocht, ook de verrader in hun midden...Dan Simmons, onder meer winnaar van de World Fantasy Award, heeft zijn veelzijdige talent meerdere malen bewezen met prijswinnende sciencefiction en horror-fantasyromans. Hyperion werd bekroond met de Hugo Award en de Locus Award.

7.00 €

ilium (1010)

Dan Simmons

Taking the events and characters of the Iliad as his jumping- off point, Dan Simmons has created an epic of time travel and savage warfare. Travellers from 40,000 years in the future return to Homer's Greece and rewrite history forever, their technology impacting on the population in a godlike fashion. This is broad scope space opera rich in classical and literary allusion, from one of the key figures in 1990s world SF. Ilium marks a return to the genre for one of its greats.

8.00 €

ilium (982)

Dan Simmons

Vanaf Olympos op Mars observeren en beinvloeden hightech Griekse goden de Trojaanse Oorlog op Aarde. Ilias-deskundige Hockenberry ziet toe op het verloop van de oorlog. Maar de muze die hij dient, heeft een nieuwe opdracht voor hem, afkomstig van Afrodite. Hockenberry moet Olympos infiltreren en de godin Athene vernietigen. Op een sterk veranderde Aarde zijn de Trojaanse beelden entertainment. Maar het leven hier is niet genoeg voor Harman, de laatst overgebleven avonturier, die droomt van het verleden en van ontsnapping aan zijn eigen bestaan. Ook robots uit de verre ruimte bemoeien zich met de gebeurtenissen. Dit avontuurlijke sciencefiction-epos heeft drie samenkomende verhaallijnen die helder, met vele cliffhangers, worden uitgewerkt. Er komen aan de geschiedenis ontleende verhaalelementen in voor (Ilias van Homerus, het werk van Shakespeare en Proust etc.). Met een veelheid aan kleurrijke personages en beeldend taalgebruik. Eerste deel van een epos waarvan het nog te verschijnen 'Olympos' het tweede deel is. Er is sprake van dat beide delen verfilmd zullen worden. De Amerikaanse sf-, fantasy- en horrorauteur (1948) ontving reeds vele prijzen, onder meer een Hugo Award voor 'Hyperion', het eerste deel van een vierdelige cyclus. www.dansimmons.com. Normale druk.

8.00 €

kinderen van de nacht (577)

Dan Simmons

Een Amerikaanse arts Kate adopteert in Roemenië een ziek weesje, Joshua, die in staat blijkt met behulp van transfusiebloed zijn eigen immuniteit te herstellen. Kate ziet daarin een mogelijkheid een middel tegen AIDS te ontwikkelen. Maar Joshua stamt uit het vampiergeslacht en wordt ontvoerd door de Familie. Kate zet met priester O'Rourke de achtervolging in en weet Joshua te redden. De oude Dracula begint een nieuw leven dankzij een modern bloedsubstituut. Het vampierverhaal beleeft een hausse, niet alleen in de film. Hier echter geen opgebakken horror, maar een fraaie hedendaagse thriller met vaart en menselijkheid. Simmons vervlecht intelligent moderne inzichten omtrent immuniteitsaandoeningen met de historische Dracula. De ontredderde situatie in het huidige Roemenië is scherp neergezet als navrante achtergrond. Vertaling met wat vreemde zijsprongen, maar goed leesbaar. Normale druk

5.00 €

liefdesdood (831)

Dan Simmons

Vijf verhalen waarin de samenhang tussen liefde, dood en verlies vanuit diverse standpunten wordt verkend, zoals: de rol van het toeval; aids in Bangkok; de rijke Indiaanse cultuur; sf-achtige verkenning van verslavend herbeleven van gebeurtenissen. Het laatste, lange verhaal behandelt indringend de gruwel van de Eerste Wereldoorlog en is geďnspireerd door de kracht van de anti-oorlogs literatuur uit de jaren 1920-1930. Het voorwoord van de bundel gaat hierop in. De oorspronkelijke gedichtteksten zijn in een aanhangsel opgenomen. Het verzorgde taalgebruik en de heldere karaktertekeningen geven de bepaald niet oppervlakkige verhalen een indringende sfeer, waarin passie en spanning vermengd zijn. Uitstekende vertaling, normale druk. Voorplat: een bar landschap en een fraai vrouwengezicht.

5.00 €

moedwil (1050)

Dan Simmons

Darwin Minor werkt voor verzekeringsmaatschappijen: hij moet auto-ongelukken reconstrueren om erachter te komen of er fraude in het spel is. Dan krijgt hij een belangrijke opdracht: er vinden ernstige auto-ongelukken plaats, de betrokkenen zijn allemaal dood en er lijkt fraude in het spel te zijn. Er wordt een aanslag op Minor gepleegd en hij raakt verwikkeld in een grootschalig complot om verzekeringen op te lichten. De Russische maffia speelt een rol. Een aantal ingehuurde scherpschutters probeert Darwin te vermoorden maar telkens is hij ze een stap voor. De schrijver is erin geslaagd een zeer spannend verhaal op een boeiende en vlotte manier te schrijven. De acties zijn niet altijd even geloofwaardig, maar door de vele interessante details wordt het boek nooit overdreven ongeloofwaardig. De afloop is volgens verwachting zeer bevredigend. De thrilller-, science fiction-, suspense- en horrorauteur schreef met dit boek een uiterst spannende thriller. Normale druk.

6.00 €

nachtzomer (569

Dan Simmons

In het dorpje Elm Haven staat een oud schoolgebouw dat iedereen de griezels bezorgt, zeker nadat Tubbie Cooke er verdwenen is. Een club vrienden besluit enkele personen die zich verdacht gedragen te schaduwen, maar dit is de oorzaak van dood en verderf, omdat iedereen die dreigt achter de waarheid van de school te komen meedogenloos vermoord wordt. Een oude klok die nog aan de Borgia's heeft toebehoord, staat centraal in de macht van het kwaad, voor wie levend of dood geen verschil maakt. De jongens moeten zich dan ook verdedigen tegen talloze reeds gestorven personen. Na vele huiveringwekkende avonturen weten ze ten slotte de school met z'n bewoners in brand te steken. De schrijver slaagt erin de spanning zeer geleidelijk tot grote hoogte op te voeren, waardoor de lezer ieder moment geboeid blijft. De onwaarschijnlijkheden, zoals het feit dat het jongetjes van elf zijn die op zeker moment in de aanval gaan, neemt men daarom voor lief. Een griezelroman van het echt enge soort.

6.00 €

vuur in het paradijs (804)

Dan Simmons

Op het dure vakantieoord Mauna Pele op de Hawa-eilanden, worden de rijke gasten opgeschrikt door een aantal merkwaardige voorvallen die een bovennatuurlijke oorzaak lijken te hebben. Eigenaar Byron Trumbo wil zijn vakantiecomplex daarom verkopen aan een Japanse beleggingsmaatschappij. Maar wanneer de Japanse gasten arriveren om het contract te tekenen, barst onder andere de Mauna Loa uit en komen de oude geesten tot leven, onder wie Kamapua's, de verslinder van zielen. Simmons heeft zowel in zijn science-fiction romans (de tweedelige Hyperion-cyclus) als in zijn fantasy-werk (Het lied van Kali) bewezen een uitzonderlijk inventief schrijver te zijn. In dit boek bewijst hij dat opnieuw. Hij heeft zijn grondige kennis van de fascinerende, Hawaaanse godenwereld vervlochten in een spannend, met brio verteld verhaal.

5.00 €
Paginas: | 1 |