Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Adrian Stone

het heksenuur (291)

Adrian Stone

In de archieven van een geheim genootschap dat paranormale activiteiten bestudeert, bevindt zich een familiekroniek van heksen, vanaf de eerste heksenverbranding in Schotland tot aan vandaag. Een buitenstaander ontrafelt daaruit het familiegeheim ten koste van zichzelf. Ambitieuze, doorgecomponeerde roman van ruim duizend dichtbedrukte bladzijden, waarin zich het levensverhaal van generaties heksen geloofwaardig ontvouwt. Door de omvang blijft de beschrijving van gebeurtenissen summier, maar door de meeslepende stijl en de boeiende karaktertekening van een veelheid aan personages - de twee goed uitgewerkte hoofdpersonen zijn de bindende factor - blijft de spanning gehandhaafd. De doordachte woordkeus is eenvoudiger en daardoor hedendaagser dan in eerder werk. Opnieuw levendige tekening van couleur locale, nu modern New Orleans. Zorgvuldige vertaling. Gebonden, kleine druk.

13.00 

profeet van de duivel (728)

Adrian Stone

In het fantasieland Carolia woedt een opstand van Cataristen (aanhangers van de duistere god Cataris) tegen de heersende macht. Deze opstand onder leiding van de tovenaar-priester Zabatha wordt bloedig neergeslagen. De jonge priester Marak die nog een kind is, wordt gered door Verina, een priesteres van de orde van Viguru. Zij voelt dat Marak veel 'kracht' in zich heeft. Marak is echter getekend doordat hem een pink is afgesneden, zoals bij alle aanhangers van Cataris. Toch zal hij zijn weg proberen te vinden als monnik in de orde van Ava, de god van het evenwicht. Maraks 'coming of age' gaat niet zonder slag of stoot. Tijdens zijn opleiding (waarin we Harry Potter herkennen) wordt Marak gepest om zijn afkomst, maar weet hij toch de magie onder de knie te krijgen. Hij krijgt zelfs de opdracht om samen met twee priesters van een andere orde de strijd met Zabatha aan te gaan. Voordat Marak de confrontatie met Zabatha (en zijn verleden) aan kan gaan, leven we mee met een interessante queeste. Het romandebuut van Stone, eerder verschenen onder zijn echte naam Ad van Tiggelen*. Hij heeft een interessante fantasiewereld geschapen, die doet denken aan de middeleeuwen en waarin toverij niet zo vanzelfsprekend is, wat het spannende, goed opgebouwde verhaal ten goede komt. Kleine druk.Gerard Zeegers

8.00 

ziel van de duivel (726)

Adrian Stone

Laatste deel van de Duivel-trilogie, het vervolg op 'Profeet van de duivel' en 'Zoon van de duivel'*. Dit deel opent zeer sterk met de gruwelijke moord op een kind. Het koninkrijk Carolia is in groot gevaar. Het leger van Valdis, de 'gezondene', wordt steeds verder uitgebreid, terwijl de macht van het koninkrijk steeds meer afneemt. Als Valdis het furkawoud verovert en (bijna) alle druiden vermoordt, worden de waanzin en de bruutheid van de Derde Godsdienstoorlog pas echt duidelijk. Tania is de enige druide die de slachting overleeft en samen met Marak 'Viervinger' gaat ze op zoek naar een mogelijkheid om de 'gezondene' te verslaan. Dit leidt tot een barre tocht door onbekend gebied met als eindbestemming het mysterieuze 'Kijk uit'. Daar vinden ze een zeer bijzondere tempel van furkahout en een onbekende religie. Het deel is prima te lezen zonder voorkennis van de twee voorgaande delen. Zeer spannend, vlot geschreven en vol actie. Voorin staat een behulpzaam kaartje van Carolia. Paperback, kleine druk.

10.00 

zoon van de duivel (727)

Adrian Stone

Deel twee van een trilogie van eigen bodem (de naam van de auteur is het pseudoniem van Ad van Tiggelen), het vervolg op 'Profeet van de duivel'*. In een door godsdienstoorlogen bedreigd land probeert een monnik de vrede te redden door het bestrijden van de machtige Cataris-sekte. Maar met die sekte heeft hij zelf een verleden - en diepere banden dan dat. Een oppervlakkig werk met slecht uitgewerkte godsdiensten en karakters. Enkel de hoofdpersoon, Marak, vertoont enige gelaagdheid, maar gedurende het hele boek weet hij opvallend weinig te bereiken. Niet dat er weinig tijd verstrijkt; vele jaren vliegen voorbij in een enkele zin. De goden worden in lege generieke termen als 'energie' en 'vierde dimensie' beschreven. Ook de rest van het taalgebruik laat te wensen over, vol met herhalingen, overbodige uitleg en lelijke fouten als 'de termperatuur koelde hier snel af'. Als deel twee is het boek goed los te lezen, omdat deel een er prima in wordt samengevat. Maar het is een teleurstellend vervolg van de avonturen van het potentieel interessante karakter Marak. Kleine druk.

9.00 
Paginas: | 1 |