Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: David & Leigh Eddings

de kristallen kloof (706)

David & Leigh Eddings

Niet zelfstandig te lezen derde deel van wat de vierdelige fantasy-sage 'De dromers' moet worden. De verhalen (deel I 'Het eiland Thurn', 2003 - deel II 'De gekoesterde', 2005)* spelen zich af op het continent Dhrall dat geregeerd wordt door vier oude Goden, Dahlaine en zijn broer Veltan die over het noorden en zuiden van het continent heersen en de zusters Zelana en Aracia die in het westen en oosten regeren. In het onherbergzame midden heerst de onmenselijke Dat-wat-Vlagh-heet, die met zijn leger monsterachtige insecthybriden heel Dhrall wil veroveren. De vier oude Goden worden bijgestaan in hun strijd tegen Vlagh door vier Dromers, jonge Goden in wording, al weten ze dat zelf niet, nu nog gevangen in een mensenlichaam. Zij kunnen met hun dromen de wereld veranderen. Na zijn aanval op de domeinen van Zelana en Veltan richt Vlagh zich in dit deel op Dahlaine. De vier oude Goden takelen inmiddels mentaal en lichamelijk steeds verder af en Vlagh heeft een nieuw wapen: spionnen met de gedaante en intelligentie van mensen. Het Amerikaanse echtpaar David en Leigh Eddings schreef een aantal succesvolle fantasyseries, samen ('Kronieken van de IJstijd') en alleen door David ('Kronieken van Belgarion'). Kenners beschouwen deze serie niet als hun beste werk. Met kaartje. Vrij kleine druk.

5.00 €

de demon heer van karanda (322)

David & Leigh Eddings

Garion is nog steeds op zoek naar zijn ontvoerde zoon. Hij en zijn gezelschap worden echter gevangen genomen door de keizer van Mallorea. Hij behandelt hen vriendelijk, maar weigert hen te laten vertrekken. Ondertussen begint de tijd te dringen: Zandramas, het nieuwe kind van de duisternis, kwam steeds dichter bij haar doel. Derde deel in de 'Kronieken van Mallorea' (en achtste deel als we de hieraan voorafgaande cyclus 'Kronieken van Belgarion' meetellen), waarin alle inmiddels bekende figuren weer optreden in een avontuurlijk fantasyverhaal, dat niet te zwaarwichtig is en vooral amusement biedt. De ingrediënten van deze licht verteerbare maaltijden zijn steeds weer hetzelfde, maar de liefhebbers zullen het wel weer lekker vinden. Vervolg op 'De koning der Murgo's' (a.i. 92-18-140-6). Vanaf ca. 14 jaar.

6.00 €

de demonenheer van karanda (323)

David & Leigh Eddings

Garion is nog steeds op zoek naar zijn ontvoerde zoon. Hij en zijn gezelschap worden echter gevangen genomen door de keizer van Mallorea. Hij behandelt hen vriendelijk, maar weigert hen te laten vertrekken. Ondertussen begint de tijd te dringen: Zandramas, het nieuwe kind van de duisternis, kwam steeds dichter bij haar doel. Derde deel in de 'Kronieken van Mallorea' (en achtste deel als we de hieraan voorafgaande cyclus 'Kronieken van Belgarion' meetellen), waarin alle inmiddels bekende figuren weer optreden in een avontuurlijk fantasyverhaal, dat niet te zwaarwichtig is en vooral amusement biedt. De ingredienten van deze licht verteerbare maaltijden zijn steeds weer hetzelfde, maar de liefhebbers zullen het wel weer lekker vinden. Vervolg op 'Koning van de Murgo's'. Normale druk. Vanaf circa 14 jaar.

6.00 €

de diamanten troon (328)

David & Leigh Eddings

Het eerste boek van de driedelige cyclus 'Elenium', een fantasy-wereld die sterk op de Europese middeleeuwen lijkt. Sparhawk, een ridder van de monikken/ridderorde Pandion, komt na 10 jaar verbanning terug aan het koninklijk hof. De jonge koningin Ehlana is na een mysterieuze ziekte in coma geraakt (men vermoedt vergiftiging). Om haar te reddden heeft Sephrenia, een tovenares, haar 'ingesmolten' door magie in een blauw kristal. De koningin leeft maar de kracht van het kristal volstaat slechts voor een jaar. De primaat (hogepriester) Annias is de leidende boze kracht aan het hof, die de prins-regent (een slapjanus) als dekmantel gebruikt voor zijn eigen doeleinden. Om de koningin te redden gaan Sparhawk en enkele gezellen op zoek naar een geneesmiddel. Het resultaat is een reeks fantastische avonturen, vol actie, geesten, magie en humor. De plot is eenvoudig, maar brengt een ingewikkeld aantal vertolkers ten tonele. Degelijke personagetekening en een vlot leesbare stijl, zij het soms wat rijk in nevendetail. Uiteraard geen afgerond verhaal: wordt vervolgd. Kleine druk.

6.00 €

de robijnridder (329)

David & Leigh Eddings

Elenie is een land in een semi-feodale fantasy-wereld, dat bedreigd wordt door buurstaten, en tijdelijk door een corrupte plaatsvervanger. De koningin is namelijk vergiftigd, maar wordt door magie in leven gehouden, gevangen in een kristal. De robijnridder Sparhawk onderneemt met enkele gezellen een queeste om een enorme edelsteen, de Bhelliom, die al eeuwen zoek is, terug te vinden. De magische kracht van die steen, samen met twee ringen in Sparhawks bezit, kunnen de koningin genezen. Bhelliom is gemaakt door de machtige dwergtrol Ghwerig die niet bereid is die af te staan, wat voor een bewogen magische strijd zorgt. Actievol tweede deel van driedelige reeks, begonnen met 'De diamanten troon'*. Griezelige ontmoetingen met demonische wezens en goden, politieke en religieuze intriges en corruptie, veldslagen, combinatie van fantasy, geweld en humor. Vlot leesbaar, wordt vervolgd. Kleine druk.

6.00 €

de saffieren roos (504)

David & Leigh Eddings

Eindelijk heeft Sparhawk de Bheliom in zijn bezit. Nu kan hij proberen koningin Ehlana weer tot leven te wekken. Dit is echter nog maar het begin van zijn missie. Hij moet ook Annias zien te verslaan, de Primaat die de Kerk in zijn macht probeert te krijgen. Annias aanbidt in het geheim de god Azash, die de Bheliom voor zijn eigen duistere doeleinden wil gebruiken.

10.00 €

de saffieren roos (834)

David & Leigh Eddings

Het slotstuk van de trilogie 'Het elenium', begonnen met 'De diamanten troon' (a.i. 93-20-127-3) en 'De robijnridder' (a.i. 93-49-058-5), die men beter eerst kan lezen. Er is een proloog, maar de plotvertakkingen zjin zo uitgebreid dat elk deel moeilijk op zichzelf leesbaar is. Alles speelt zich af in Elenië, een fantasy-wereld op het patroon van de Europese middeleeuwen, behalve dat hier magie werkt, en dat trollen, geesten en demonen bestaan. Ridder Sparhawk heeft het magische juweel Bhelliom in zijn bezit, en de genezing van koningin Ehlana, door magie in leven gehouden in een kristal (zie de vorige delen), kan beginnen. Bhelliom blijkt sinistere nevenverschijnselen te hebben, en Annias wil niet alleen de troon van Elenië maar ook het juweel met al de krachten daarvan. Opnieuw ruimte voor een aantal zowel fantastische als realistische avonturen, compleet met mystiek happy end. Verzorgd fantasy-avontuur, maar niet het einde. Het boek bevat ook het eerste hoofdstuk van 'Koepels van vuur', Boek 1 van de cyclus 'De Tamuli', het vervolg op 'Het elenium'. Normale druk.

6.00 €

de tovenares van darshiva (426)

David & Leigh Eddings

Nog steeds zijn koning Garion, tovenaar Belgarath, tovenares Polgara en anderen achter Zandramas, het Kind van de Duisternis aan, die Garions zoontje heeft ontvoerd. Het gezelschap dringt steeds dieper door in het akelige Mallorea. Vierde deel van de 'Kronieken van Mallorea', die op hun beurt het vervolg zijn op de vijfdelige 'Kronieken van Belgarion'. Er schijnt een derde cyclus van vijf delen aan te komen. De liefhebbers van relatief lichtvoetige, niet al te pretentieuze fantasy (genre: 'sword and sorcery') zullen dat wel plezierig vinden. Het lijkt overigens wel of Eddings steeds meer dialogen in zijn boeken stopt; dat leest nóg vlotter weg! De samenvattende karakterisering 'gezellig leesvoer' is dan ook niet negatief bedoeld. Vanaf ca. 13 jaar.

12.00 €

de tovenares van darshiva (837

David & Leigh Eddings

Nog steeds zijn koning Garion, tovenaar Belgarath, tovenares Polgara en anderen achter Zandramas, het Kind van de Duisternis aan, die Garions zoontje heeft ontvoerd. Het gezelschap dringt steeds dieper door in het akelige Mallorea. Vierde deel van de 'Kronieken van Mallorea', die op hun beurt het vervolg zijn op de vijfdelige 'Kronieken van Belgarion'. De liefhebbers van relatief lichtvoetige, niet al te pretentieuze fantasy (genre: 'sword and sorcery') zullen dat wel plezierig vinden. Het lijkt overigens wel of Eddings steeds meer dialogen in zijn boeken stopt; dat leest nog vlotter weg! De samenvattende karakterisering 'gezellig leesvoer' is dan ook niet negatief bedoeld. Vanaf circa 13 jaar.

6.00 €

de verlossing van althalus (330)

David & Leigh Eddings

De in ernstige geldnood verkerende, charmante, leugenachtige dief Althalus wordt door de godin Dweia uitverkoren om eeuwenlang de kennis van haar broer Deiwos te bestuderen en daarna vijf andere te vinden. Een soldaat, een monnik, een koningin, een jongetje en een heks met vlasblond haar die allemaal een opdracht binnen het team hebben. De tegenpartij vecht voor een andere broer, Daeva, die de tijd wil terugdraaien naar het 'niets'. In deze strijd tussen goed en kwaad leren de leden van het groepje van Dweia elkaar en uiteraard uiteindelijk zichzelf kennen en liefhebben. Epische queeste met snedige dialogen en een grappige, soms vervreemdende, kijk op zaken als economie, religie en causaliteit, mede doordat Althalus zo'n 2000 jaar oud is. Het vergt enige inspanning zich in te lezen in een wereld die wordt bevolkt door tovenaars, monsters en kwade goden, getooid met buitenissige namen, maar wie die kaap heeft gerond, wordt meegesleept door het verhaal. David Eddings verwierf bekendheid met fantasy-series als 'De kronieken van Belgarion' en 'De kronieken van Mallorea'. Samen met zijn vrouw Leigh schreef hij onder meer 'Polgara de tovenares'. Normale druk.

10.00 €

het eiland thurn (326)

David & Leigh Eddings

Eerste deel van een fantasy-sage, 'De dromers' geheten, die in totaal uit vier delen bestaat. Het verhaal speelt zich af in het land Dhrall, waar vier Oude Goden heersen over een deel van het land: oost, west, zuid, noord. Deze goden slapen en de Jonge Goden hebben hun taken overgenomen. Zelana van het Westen, een van de Jonge Goden, krijgt tot haar ontsteltenis van haar oudere broer, Dahlaine van het Noorden, een baby om te verzorgen. Zelana ontdekt jaren later dat de baby, die ze Eleria noemt, een van de vier Dromers is, een van de Oude Goden die nietsvermoedend gevangen zijn in een mensenlichaam. Dahlaine heeft de Oude Goden gewekt om samen te strijden tegen Dat-wat-Vlagh-heet, een donker, onmenselijk iets, vol ongeduld, macht en ambitie. De strijd zal verstrekkende gevolgen hebben voor de bewoners van het land Dhrall. Het Amerikaanse echtpaar David en Leigh Eddings verwierf bekendheid met diverse bestseller fantasy-series, die zij samen schreven of die door David (1931) alleen werden geschreven. Kleine druk.

5.00 €

in dienst van de godin (876)

David & Leigh Eddings

Nog maar net bekomen van een grote veldslag of Althalus en Dweia de godin brengen het leger van de slechte god Ghend, broer van Dweia, een zware slag toe door ze in een val te laten lopen. De godsdienstige orde van Ghend, de Roodmantels, trachten via een revolutie in een aantal steden aan de macht te komen, maar de Grijsmantels van Bheid tonen het volk hun ware gezicht. Het Huis met zijn magische vensters en deuren speelt in alle gebeurtenissen een centrale rol en zal de ondergang van Ghend betekenen. Deze "nieuwe" reeks van het bekende schrijversechtpaar heeft weer alle ingredienten van ware fantasy met een vleugje sciencefiction (magische tijdreizen). Ervaren verteld, met een veelheid aan personages, waardoor het noodzakelijk is om de introductie van deel 1 te lezen. De reeksen die zich afspelen in de wereld van Riva, waren van hogere kwaliteit dan deze, maar desalniettemin blijft het een goed boek om bij weg te dromen. Op de omslag afbeeldingen van vrouw met wijnkelk en pauwveren en drie zwaarden. Normale druk.

11.00 €

koning van de murgos (324)

David & Leigh Eddings

Koning Belgarion gaat op queeste naar zijn ontvoerde zoon, samen met zijn vrouw Ce'Nedra, de tovenaar Belgarath en de al even onsterfelijke tovenares Polgara, en voorts onder anderen nog Vorrion, het toekomstige Kind van het Licht. De tocht brengt het gezelschap eerst in het rijk van de slangenkoningin Nyissa en dan in het gebied van de Murgos, oude aartsvijanden. Dit deel 2 van de Kronieken van Mallorea (die zelf weer een vervolg zijn op de vijf delen van de Kronieken van Belgarion) biedt meer van hetzelfde: nogal luchtig geschreven fantasy met avontuur, tovenarij en op de achtergrond een eeuwige strijd tussen Goed en Kwaad, waaraan zelfs de goden deelnemen. Eddings heeft zich een vast publiek van liefhebbers van zijn pretentieloos vermaak verworven, maar hij heeft niet veel nieuws meer te bieden. De eerste druk van dit boek verscheen onder de titel "De koning der Murgo's'. Normale druk. Vanaf circa 14 jaar.

9.00 €

koningin van het lot (860)

David & Leigh Eddings

David Eddings is zeer bekend bij het fantasy-publiek door zijn langlopende series "De kronieken van Belgarion" (vijf boeken) en "De kronieken van Mallorea" (ook vijf boeken), gezet in dezelfde wereld. Samen met zijn vrouw is hij een nieuwe, aan de voorgaande verbonden serie gaan schrijven. In deel 1 - "De volgelingen" (a.i. 96-48-071-8) - werden de belevenissen van tovenaar Belgarath beschreven. Dit boek is hier niet het vervolg op, maar meer de tegenhanger. Het is de autobiografie van Belgaraths dochter, Polgara de tovenares, en vertelt het verhaal vanuit haar perspectief. In zekere mate is er een overlap, maar veelal is het een nadere invulling van gebeurtenissen die in het eerdere deel slechts zijn aangestipt. De boeken zijn los van elkaar te lezen. De stijl is luchtig en helder, en het verhaal wordt ongecompliceerd en met humor verteld. Eddings is ook in Nederland zeer populair - al zijn werken zijn in vertaling uitgebracht - een ook dit boek zal gretig aftrek vinden. Vergelijkbaar met andere epische fantasy-schrijvers als Terry Brooks, Terry Goodkind en het duo Weis & Hickman. Normale druk.

6.00 €
Paginas: | 1 |