Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Chris Wooding

de wevers van saramyr (926)

Chris Wooding

Eerste deel van een trilogie. In het Orientaals aandoende rijk Saramyr groeit de onrust met de ziekte die het land beheerst. Wat is de oorzaak van het groeiende aantal monsters en afwijkenden, van de demonen en de geesten? Waarom houdt de keizerin haar enige kind verborgen? Wat is het werkelijke doel van de Wevers, zij die achter het weefsel van de werkelijkheid kunnen kijken en zo onmisbaar zijn voor de elite? Ondertussen zweert de jonge Kaiku wraak voor de moord op haar familie. Maar die eed is licht gezworen, want niets is meer wat het lijkt in Saramyr, zelfs Kaiku zelf niet... Tegen de achtergrond van een dreigende burgeroorlog ontrafelt Kaiku langzaam de waarheid. Het verhaal is spannend en origineel, met voldoende vaart zonder haastig te worden. Het neigt hier en daar iets te veel naar laatste moment-reddingen en deus ex machina's. Iets te veel namen, maar de hoofdpersonen zijn voldoende uitgewerkt om nooit de draad kwijt te raken. Smaakt naar meer. De haastige vertaling lijdt onder houterig Nederlands en slordigheden ('groter als'). Bevat kaart. Vrij kleine druk.

9.00 

geheimen van saramyr (927)

Chris Wooding

Het tweede deel van een trilogie, het vervolg op het eerste deel, 'De heksenmeesters van Saramyr' (2005)*. De verschillende facties die in het orientaals aandoende rijk Saramyr strijden om de macht, worden meer en meer gedwongen zich bloot te geven onder de dreiging van burgeroorlog en hongersnood. Bovendien beginnen behalve de geesten en de monsters nu ook de goden zich te roeren... In dit deel worden heel wat vragen uit het eerste beantwoord, wat bevredigend is. Het tempo ligt lager, soms te laag. Het is gemakkelijker bij te houden wie wie is, omdat de meeste personages al bekend zijn. Niet los leesbaar. Bevat (onvolledige) kaart. Kleine druk.

7.00 

zusters van saramyr (925)

Chris Wooding

Het laatste, niet afzonderlijk leesbare deel van een trilogie. De burgeroorlog in Saramyr is losgebarsten en hongersnood dreigt. De patstelling tussen de krankzinnige Wevers met hun enorme leger van monsters en de Zusters met hun machtige magie kan alleen doorbroken worden door hulp van buitenaf. En zo spelen de geesten en goden van Saramyr opnieuw hun rol. Maar hun prijs is hoog... Dit afrondende deel stelt wat teleur. Gedetailleerd beschreven gevechten die alleen als paginavuller dienen, remmen de vaart. Het potentieel roerende einde doet dan weer wat gehaast en gezocht aan. Anderzijds zijn de hoofdpersonen inmiddels vertrouwd en goed uitgewerkt. Alle grote verhaallijnen worden netjes afgerond, maar er blijven genoeg eindjes over voor een eventueel gevolg. Adequate vertaling. Kleine druk.

7.00 
 
Paginas: | 1 |