Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: David B Coe

de priesters van arick (608)

David B Coe

Jaryd, de voormalige havikdrager van Lon-Ser, wordt magister van de Orde van de Magiers wanneer hij zijn ziel verbindt aan een adelaar, maar kan hij weerstaan aan de duistere geest van de magier Sartol die een burgeroorlog in zijn land wil ontketenen, en kunnen hij en de nieuwe soeverein Melyor van het door technologie geregeerde buurland Tobyn-Ser, de wankele vrede tussen beide landen bewaren? De Amerikaanse schrijver David B. Coe (1963) schrijft vlijtig verder aan 'De kronieken van LonTobyn', zijn fantasydebuut. Dit is het derde deel. Het uitgangspunt van de reeks mag dan interessant zijn, Coe schrijft wel redelijk stroef en wijdlopig. Daartegenover staan dan weer een aantal inventieve verhaalwendingen en een groot vermogen tot het construeren van epische plots. Voor de liefhebbers van het genre die niet al te zeer op stijl letten. Normale druk.

7.00 

het volk van gildri (832)

David B Coe

Tegen de wil van andere magiers in, reist de havikdrager Orris naar Lon-Ser, van waaruit de jongste tijd bizarre en dreigende invallen zijn gepleegd in zijn vaderland Tobyn-Ser. In Lon-Ser maakt hij via Overheer Cedrych kennis met de geavanceerde technologie van het land en met Melyor y Lakin, die in het geheim een van de Kinderen van Amarid is en voorspellende gaven heeft. Een ingewikkelde krachtmeting volgt. 'Het volk van Gildri' is het vervolg op 'Kinderen van Amarid'*, het veelbelovende eerste deel van 'De kronieken van LonTobyn'. De Amerikaanse auteur en geschiedeniskenner Coe probeert in zijn reeks de verworvenheden van de magie tegenover die van de technologie te plaatsen, maar in 'Het volk van Gildri' lijdt hij aan langdradigheid, hoewel hij zich in het midden van de dikke turf herpakt. Zijn stijl is vrij houterig, maar gelukkig niet al te bombastisch. Al met al een enigszins teleurstellend tweede deel van de reeks, maar niettemin boeiend genoeg voor de gemiddelde fantasy-lezer. Kleine druk.

13.00 

kinderen van amarid (607)

David B Coe

De boze magier Sartol is sterker dan wie ook, sinds de legendarische Phelan de Wolfmeester, de enige magier die zich ooit had verbonden met een ander dier dan een uil of een havik. En toch moet de jonge havikdrager Jaryd hem verslaan, wil hij het land Tobyn-Ser redden. En achter Sartol verschuilen zich nog grotere, vreemde machten. Gelukkig is er de geest van Theron, de stichter van de Orde van Magiers, om hem te helpen. Bovendien is Jaryd niet alleen een Havikdrager, hij heeft ook de Visie, de gave om in visioenen stukjes van de toekomst te zien. Dit is het eerste boek in 'De kronieken van Lontobyn' en Daniel B. Coe's debuut. Het is een ambitieus debuut dat echter lijdt aan het teveel: te veel woorden, te veel plot, te veel onverbloemde emoties, te veel vuur en geesten etcetera. Als Coe die manie in bedwang krijgt, kan de reeks echter uitgroeien tot een geslaagd epos. Kleine druk.

7.00 
 
Paginas: | 1 |