Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Greg Bear

de slangemagier (897)

Greg Bear

Greg Bear is een snel rijzende Amerikaanse sf en fantasy-auteur, waarvan Meulenhoff reeds twee werken in vertaling bracht. Daarbij was "Het Eindeloze Concert" en hoewel het zelfstandig kan gelezen worden sluit "De Slangemagier" bij dit boek aan. Na een leertijd in de 'elfenwereld' is de jonge Michael naar de Aarde weergekeerd. Daar komt hij snel centraal te staan bij de poging van de elfen hun vroeger verlaten wereld terug te winnen, of althans een samenleven met de mens af te dwingen. Avontuurlijk en sterk geschreven kontrasteert het boek gunstig met de doorgaans toch vrij melige produktie van het fantasy-genre.

9.00 

het lied van aarde en macht (110)

Greg Bear

Herdruk in een band van de twee romans over de belevenissen van de zestienjarige dichter Michael Perrin, die betrokken raakt bij een machtsstrijd in een magische wereld. Na zn terugkeer naar de Aarde speelt hij een rol bij de pogingen van de Elfen om die door hen ooit verlaten planeet terug te winnen. Dit fantastische avonturenverhaal heeft een buitengewoon ingewikkelde plot. Magie en mystiek spelen een belangrke rol. Bear (geb. 1951) biedt met deze dubbelroman sprookjesachtige fantasy van hoge kwaliteit voor doorgewinterde fantasy-lezers.

6.00 

interzone 2047)

Greg Bear

Dank zij de vorderingen op het terrein van de nanotechnologie is een schoon en welvarend Amerika een feit; de schone kunsten en LitVid floreren; de robotsonde AXIS brengt verbazingwekkend nieuws van Alfa Centauri's planeet B-2. In het luxeappartement van de beroemde dichter Emanuel Goldstein worden de afschuwelijk verminkte lijken van acht jeugdige studenten aangetroffen.

6.00 
 
Paginas: | 1 |