Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen
Categorie: Garth Nix

abhorsen (273)

Garth Nix

Na 'Sabriel' en 'Lirael'* is dit het derde en tevens laatste deel uit de serie 'Het oude koninkrijk'. Waren de twee voorafgaande delen op een abrupt einde na goed zelfstandig te lezen, dit deel heeft de twee voorafgaande duidelijk als basis; sterker nog, brengt die twee verhalen samen. De personages uit deel een en twee komen allemaal terug als hoofd- of bijpersoon, gebeurtenissen worden verder uitgediept en krijgen betekenis. De schrijver weet zich ditmaal te beperken tot driehonderd pagina's en daardoor is het verhaal ook voor de minder doorgewinterterde fantasy-lezer goed leesbaar. Voor de geoefende lezer tenminste; er worden veel samengestelde zinnen gebruikt en men heeft een uitgebreide woordenschat nodig. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen, een pro- en epiloog en vertelt hoe het oude koninkrijk en naastgelegen land gered worden van totale verwoesting door een oeroude macht en tot leven gekomen doden. Voor diegenen die deel een en twee lazen, een zeer actievol feest van herkenning. Vrij kleine druk.

7.00 

lirael (297)

Garth Nix

'Lirael' is het vervolg op 'Sabriel'*. Het pakt de geschiedenis van het oude koninkrijk op, veertien jaar na de slotact. Sabriel is ondertussen koningin en als bijfiguur aanwezig, Lirael neemt haar taak als hoofdpersoon over. De verhaallijn is in grove vorm hetzelfde: ook Lirael is voorbestemd het land te beschermen. In tegenstelling tot Sabriel is zij echter niet van meet af aan op de hoogte van haar toekomst/taak. Het verhaal beschrijft de zoektocht naar haar bestemming. Net als deel een leest het boek vlot weg ondanks samengestelde zinnen en veel bijvoeglijke naamwoorden en zijn vreemde zaken vanzelfsprekend omdat ze naast de gewone wereld worden geplaatst. De zoon van Sabriel dient als tegenhanger voor het meisjesachtige element (Lirael is bij aanvang veertien jaar oud) en beide personen hebben een alter ego in de vorm van een magisch figuur. In tegenstelling tot deel een is dit geen afgerond verhaal, het open einde nodigt uit (verplicht bijna) tot het lezen van deel drie. De lay-out van de twee boeken is vrijwel hetzelfde, het aantrekkelijke gevoel dat het boek achterlaat ook. Kleine druk.

6.00 

over de muur (136)

Garth Nix

OVER DE MUUREEN NIEUW VERHAAL UIT HET OUDE KONINKRIJKNicholas Sayre, een van de hoofdpersonen in de trilogie Het Oude Koninkrijk, speelt de hoofdrol in deze prachtige novelle, dat zich afspeelt zes maanden na de gebeurtenissen in Abhorsen, het laatste deel van Het Oude Koninkrijk. Nadat hij is bijgekomen van zijn strijd tegen de Verwoester komt hij voor een zo mogelijk nog gevaarlijker uitdaging te staan.Een wereld even echt als de onze, geschreven met inventiviteit, klasse en intelligentie.' Philip Pullman

10.00 

sabriel (776)

Garth Nix

'Sabriel' is het eerste boek uit de nieuwe serie 'Het oude koninkrijk'. Een inleiding op de geschiedenis van een land dat naast het onze zou kunnen liggen. Als dochter van een magier is Sabriel de enige die haar vader uit de dood kan redden om zo het oude koninkrijk voor ondergang te behoeden. Het verhaal is opvallend vlot te lezen ondanks het gebruik van veel bijvoeglijke naamwoorden en samengestelde zinnen. Met een kleine 300 pagina's zonder opsmuk is het een boek dat in de fantasywereld er een beetje tussenhangt; toch is het in staat om de lezer volledig mee te trekken. De sfeer is pakkend en, door het koninkrijk naast de 'gewone' wereld te laten bestaan, ook herkenbaar. Mede door de al eerder genoemde vlotte schrijfstijl een boek dat aantrekkelijk is voor de gevorderde fantasyliefhebber, maar ook interessant voor de beginner. De band draagt een afbeelding het symbool van www.fantasyfan.nl, het internetadres van uitgeverij M voor sf en fantasy. Het tweede deel ('Lirael') zal deze zomer verschijnen. Kleine druk.

12.00 
Paginas: | 1 |